Часовникът на Ким Чен Ун за $12 000 го издаде, че е отслабнал, защо лидерът губи кг?

Той е заклет пушач и се бори с редица здравословни проблеми

09.06.2021 | 22:07 Редактор: Искра Ангелова

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун отново предизвика спекулации относно здравето си. В събота бяха разпространени снимки, на които диктаторът изглежда видимо отслабнал.

NK News - сайт, който предоставя на читателите си новини от Северна Корея, анализира кадрите, като написа, че Ким Чен Ун е свалил много килограми.

Във вторник в сайта бяха публикуваха близки кадри, на които се вижда любимият часовник на Ким, струващ 12 000 долара. А кадрите показват, че лявата му китка е значително по-тънка, отколкото на подобни снимки, направени през ноември 2020 г.

Както е известно - Ким е заклет пушач, той се бори с редица здравословни проблеми, които експертите приписват на теглото и начина му на живот, информира "Гардиън".

Националната разузнавателна служба на Южна Корея заяви, че според тях севернокорейският лидер тежи около 140 кг и качва средно по 6-7 кг годишно от идването си на власт в края на 2011 г.

Здравето на Ким често обект на спекулации. През 2014 г. той изчезна от публичното пространство за около шест седмици, преди да се появи отново, но с бастун. Дни по-късно шпиони от Южна Корея споделиха, че е претърпял операция за отстраняване на киста на глезена.

Триседмично отсъствие пък миналата пролет породи слухове, че той се е разболял тежко след операция на сърцето, като някои медии дори обявиха, че е починал. Няколко седмици по-късно Ким се появи отново, очевидно в добро здраве.

Северна Корея продължава да се бори с недостига на храна и икономическата криза, предизвикана от драстичен спад в търговията с Китай по време на пандемията от Ковид-19, поредица от природни бедствия и международни санкции, наложени в отговор на програмите на режима за ядрени и балистични ракети.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК