Как червеното вино влияе на Ковид-19?

Напитката съдържа ресвератрол, който е мощен антиоксидант

28.08.2021 • 22:17 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
Как червеното вино влияе на Ковид-19?
Как червеното вино влияе на Ковид-19?

Консумацията на ограничени количества вино помага да бъде облекчен пост Ковид синдрома, заяви пред сайта  Александър Мясников – лекар и телевизионен водещ.

"След като човек е преболедувал коронавирус, чаша червено вино е полезна, тъй като напитката съдържа ресвератрол, който е мощен антиоксидант", уточни той.

Лекарят подчерта, че този вид терапия е неподходяща за хора, които не пият алкохол.

Мясников уточни, че е подходящо да се консумира алкохол седмица, след като е преминала острата фаза на заболяването, пише в. "Монитор".

Той предупреди да не се злоупотребява със спиртните напитки, подчертавайки, че алкохолът е напълно противопоказен в острия период на всяко едно инфекциозно заболяване, когато има повишена температура и вирусът в организма се размножава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


  • Последни
  • Четени
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички