Украйна ще има ново правителство в на 27-и февруари

Стартира кампанията за президентските избори в страната

25.02.2014 | 00:00 Редактор: Елена Кирилова
Украйна ще има ново правителство в на 27-и февруари

Украинското правителство ще бъде сформирано и утвърдено на 27-и февруари (четвъртък), заяви председателят на парламента и изпълняващ длъжността президент на страната Oлександър Турчинов.

Междувременно днес започва и кампанията за президентските избори в страната. За организирането им ще бъдат похарчени повече от 1,9 млрд. гривни (200 млн. долара). Турчинов поръча на бюджетния комитет на Върховната Рада да разгледа всички възможности за съкращаване на разходите за изборите.

САЩ призоваха за сформирането на експертно правителство, което да подготви страната за вота. Вашингтон смята, че Организацията за сътрудничество и сигурност в Европа може да помогне на Украйна за сформирането на многопартийно правителство на националното единство.

Днес в Киев пристига американския заместник-държавен секретар Уилям Бърн. По време на срещите си в Украйна се очаква той да засегне молбата за оказване на финансова помощ в размер на 35 млрд. евро.

Говорителят на Белия дом Джей Карни заяви, че президентът Виктор Янукович в момента не ръководи страната, нo не може да бъде потвърдено къде се намира в момента.

Вчера стана ясно, че бившият президент на Украйна е издирван за масови убийства на цивилни. Издадена е заповед за арест на бившия държавен глава. Търсенето му продължава, като синът му Олександър Янукович и енергийният бос Сергей Курченко също са в неизвестност.

Повече за случващото се в Украйна вижте във видеото!