Извънредно положение в Ню Йорк заради урагана "Хенри"

Лонг Айлънд ще бъде зоната, която ще получи най-голямо въздействие от сегашната буря

22.08.2021 | 23:05 Редактор: Десислава Атанасова
Извънредно положение в Ню Йорк заради урагана

Преминаването на урагана "Хенри", който най-накрая утихна до тропическа буря, оставя големи щети по пътя си и се очаква Ню Йорк и Кънектикът ще бъдат засегнати. Ситуацията е накарала президента на САЩ Джо Байдън да обяви извънредно положение в тези щати, в допълнение към разпореждането на федерална помощ за справяне с извънредното положение на североизточния бряг на страната, съобщава "Дойче Веле".

"Хенри" се насочи като ураган от категория 1 на североизток, но ветровете му загубиха сила за една нощ и беше обявен за тропическа буря. Сега той продължава маршрута си до Ню Йорк с максимални устойчиви ветрове от 110 км / ч, според Националния център по ураганите.

Въпреки деградацията на урагана, "Хенри" продължава да бъде заплаха за населението поради бурни вълни, наводнения и разрушителни ветрове.

Лонг Айлънд, в Ню Йорк, ще бъдат зоната, която ще получи най -голямо въздействие от сегашната буря, която се очаква да продължи своето преминаване на север, преди да достигне Кънектикът и други щати на североизточното крайбрежие.

Преди пристигането си "Хенри" вече е причинил силни дъждове и гръмотевични бури, които са причинили наводнения в района на Ню Йорк.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК