Внесоха резолюция за импийчмънт на американския президент Джо Байдън

"За седемте кратки месеца от президентството на Джо Байдън Америка загуби уважението на целия свят", се казва в изявлението

21.08.2021 | 07:43 Редактор: Десислава Атанасова
Внесоха резолюция за импийчмънт на американския президент Джо Байдън

Скандално известната с екстравагантните си изявления конгресменка от щата Джорджия Марджъри Тейлър Грийн предложи Конгресът да обяви процедура за импийчмънт на президента на САЩ Джо Байдън.

Грийн заяви, че е внесла в Конгреса проекторезолюции за отстраняване на Байдън от власт, тъй като се твърди, че е оставил 10 000 американци в Афганистан след завземането на властта от талибаните.

Тя също така твърди, че президентът е нарушил имиграционните закони, като е допуснал криза на южната граница на Съединените щати, и си е присвоил законодателни правомощия, противно на позицията на Върховния съд, като е удължил мораториума за изселване на некоректни наематели, информира БГНЕС.

"За седемте кратки месеца от президентството на Джо Байдън Америка загуби уважението на целия свят. Доказателствата са ясни и действията му са толкова груби, че трябва да бъде отстранен от поста", се казва в изявление на конгресмена от републиканската партия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК