Двама души загинаха при пожар край Сен Тропе

Около 10 000 души, включително туристи, почиващи на Френската Ривиера, са евакуирани

18.08.2021 | 20:10 Редактор: Искра Ангелова
Двама души загинаха при пожар край Сен Тропе

Двама души са загинали по време на най-големия горски пожар във Франция това лято, потвърдиха местните власти, докато огънят продължава да бушува в района на френския курортен град Сен Тропе, пише британският The Guardian.

Най-малко един мъж е сред загиналите, каза местният прокурор Патрис Камберу пред телевизионния канал France 3. Той каза, че другото тяло, намерено в разрушен дом в село Гримо, е било твърде силно изгорено, за да бъде идентифицирано.

Франция е разположила 1 200 пожарникари и десетина самолета, за да се опита да овладее пожара, който избухна в понеделник вечерта близо до паркинг на магистрала и е обхванал 5000 хектара в югоизточния регион Вар.

Около 10 000 души, включително туристи, почиващи на Френската Ривиера, са евакуирани и са прекарали нощта в центрове за настаняване в региона.

Двадесет и девет души са пострадали, включително петима пожарникари, съобщиха от местната префектура, като повечето от тях са вдишали дим, информира "Фокус".

Френският президент Еманюел Макрон посети региона във вторник преди откриването на загинали хора, като каза: "Най -лошото е избегнато".

Досега Франция беше пощадена от опустошителните пожари, които обхванаха други части на Средиземно море това лято, включително в Гърция, Испания, Турция, Италия и Алжир.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК