Въпреки ваксината, върл противник на носенето на маски се зарази с Ковид-19

Губернаторът Грег Абът е бил на среща на закрито, на която никой не е носил маска

18.08.2021 | 09:07 Редактор: Елеонора Танева
Въпреки ваксината, върл противник на носенето на маски се зарази с Ковид-19

Един от най-големите противници на носенето на предпазни маски - републиканският губернатор на Тексас Грег Абът, се оказа с положителен тест за коронавирус. Освен това мъжът е напълно ваксиниран.

Резултатите от теста идват ден след като Абът е посетил публично събитие на закрито, на което никой не е носил маска.

Мъжът си правел тестове всеки ден. 

"Губернаторът ще се изолира в имението на губернатора и ще продължи да тества ежедневно", се казва в изявление на неговия говорител Марк Миньор. Той уточнява, че губернаторът вече се лекува с коктейл с антитела, въпреки че няма никакви симптоми.

"Всички, с които губернаторът е бил в близък контакт днес, са били уведомени. Първата дама на Тексас Сесилия Абот е с отрицателна проба", информира Миньор.

Абът е един от най-откровените губернатори на САЩ срещу заповедта за носене на маски, пише БГНЕС.

Тексас забрани на местните власти в южния щат на САЩ и на всички образувания, които получават публични средства, да налагат изисквания за ваксинация.

"Губернатор Абът постави собствената си републиканска политика пред общественото здраве от първия ден", написа бившият кандидат за президент на демократите и бившият кмет на Сан Антонио Джулиан Кастро в социалните мрежи.

"Този вирус се разпространява като пожар в Тексас, включително сред децата. Надявам се, че губернаторът сега преразглежда забраната си за изискванията за маски в училищата", коментира още Кастро.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
1 rate up comment rate down comment 0
Въпреки ваксината
преди 2 години
Ваксината предпазва само от хоспитлизация и смърт почти на 100%. Обикновенно ваксинираните карат ковид безсимптомно. Затова трябва да се носят маски на публични места, за да защитят все още неваксинираните. Сигнализирай за неуместен коментар