Милен Керемедчиев: Скоро трябва да има работещи парламент и правителство

Всяка парламентарна група има собствено мнение за това как да се промени Плана за развитие, каза той

09.08.2021 | 21:36 Редактор: Юлия Христова

Политическото безвремие у нас. Как изглеждаме в очите на международните ни партньори? 

За всичко, което се случва на Балканите, България продължава да има ключово значение. Няма да ни чакат много време да сме в това безвремие. Скоро трябва да има работещи парламент и правителство. Това каза за "Денят ON AIR" бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Според него от България ще се изисква.

"В момента поне има действащ парламент, който да подпомага правителството", подчерта той. 

По думите му за момента имаме глътка въздух, но ако не се справим с поредния политически тест, ще влезем във фазата на сопата, а не на моркова. 

"Избирателите решават за това какъв да е политическият ред в нашата страна. Няма значение какво правителство ще дойде, важно е да има работещо правителство. Важно е да се говори с европейските комисари, лидери", коментира той за Bulgaria ON AIR.

Керемедчиев е на мнение, че сме на опашката и трябва някои сектори да се дооправят.

"В сферата на възобновяемите източници има добра възможност за развитие. Строителство и ремонти е основната дейност, която ще остане и няма как да се промени. Всяка парламентарна група има собствено мнение за това как да се промени Плана за развитие, ако се ремонтира отново, просто времето няма да стигне", допълни събеседникът.

"В момента няма стимули за бизнеса и ББР най-после започна да работи в помощ на малкия и средния бизнес. Относно актуализацията на бюджета - това е належащо. В момента икономически ситуацията е що-годе стабилна. Това ще е важно за оцеляването на цели сектори", коментира  Милен Керемедчиев и добави: "Вижда се, че започва битката за овакантяването на поста на Меркел. Италия тръгва силно на европейската политическа сцена с Марио Драги и се гласи да е един от лидерите на ЕС. Всичко зависи от това кой ще спечели битката север-юг".

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК