Четвърта вълна на Ковид-19 "заля" цяла Франция

Санитарната ситуация продължава да се влошава, каза говорителят на френското правителство

28.07.2021 | 20:42 Редактор: Здравко Черкезов
Четвърта вълна на Ковид-19

Четвъртата вълна на пандемията от коронавируса се е разпространила във всички региони на Франция. Това съобщи говорителят на френското правителство Габриел Атал.

"Санитарната ситуация продължава да се влошава. Четвъртата вълна на пандемията засегна цялата територия на Франция", каза той, цитиран от БГНЕС.

Според Атал огнища се наблюдават в цялата страна и „почти всички департаменти са в червената зона“ по отношение на скоростта на разпространение на болестта. Говорителят на правителството отбеляза, че във вторник са регистрирани близо 27 000 нови случая, при среднодневно увеличение от 19 000 през последните седем дни.

"В същото време виждаме рязък контраст между броя на новите случаи и броя на пациентите, които се нуждаят от хоспитализация. Особено в сравнение с предишната вълна на заболеваемост", добави той.

Атал каза, че подобрението на този показател до голяма степен се дължи на масовата ваксинация на населението, благодарение на което е било възможно да се намали тежестта върху здравната система.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК