Олимпиадата в Токио върви с пълна сила, броят на заразените скача до рекордни нива

На болниците беше казано да обмислят да оттеглят планираните операции

27.07.2021 | 12:10 Редактор: Юлия Христова
Олимпиадата в Токио върви с пълна сила, броят на заразените скача до рекордни нива

Олимпийският град домакин Токио е напът да съобщи рекорден брой случаи на коронавирусни инфекции във вторник, въпреки че спортистите продължиха да се състезават в целия град през четвъртия ден на Игрите.

Токио, който остава в извънредно положение, трябва да съобщи за 2848 нови случая във вторник, съобщиха японски медии, в съответствие с предупрежденията на здравните експерти, че сезонните фактори, повишената мобилност и разпространението на вариантите ще доведат до възстановяване в Ковид-19 това лято.

На болниците в района на Токио беше казано да обмислят да оттеглят планираните операции и да намалят други лечения, заяви японски телевизионен оператор.

Цифрата, която трябва да бъде обявена официално по-късно през деня, засенчва предишния рекорд от 2520, определен през януари. Експертите по-рано изразиха опасения, че инфекциите в Токио могат да достигнат най-лошите си нива по време на игрите, поради разпространението на варианта Делта.

Четиридневният уикенд за честването на откриването на Олимпийските игри също вероятно е довел до намаляване на броя тестове. Само около една четвърт от населението на Япония е напълно ваксинирано.

Отделно новите случаи, свързани пряко с Олимпийските игри, спаднаха до седем, включително двама спортисти, единият от които е тенисист от Нидерландия, съобщиха организаторите, пише bloombergtv.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Бълно безумие... Изобщо не трябваше да се състои тази олимпиада. Сигнализирай за неуместен коментар