САЩ запазват ограниченията за пътуване заради силно трансмисивния Делта вариант

Съобщението почти със сигурност обрича американските авиокомпании и американската туристическа индустрия

27.07.2021 | 07:26 Редактор: Юлия Христова
САЩ запазват ограниченията за пътуване заради силно трансмисивния Делта вариант

Съединените щати няма да премахнат съществуващи ограничения за пътуване "на този етап" поради опасения относно силно трансмисивния вариант Делта на Ковид-19 и нарастващия брой случаи на коронавирус в САЩ, заяви представител на Белия дом пред Ройтерс.

Решението, което идва след срещата на Белия дом на високо равнище означава, че дългосрочните ограничения за пътуване, които забраниха на голяма част от световното население достъп до Съединените щати от 2020 г., няма да бъдат премахнати в краткосрочен план.

"Като се има предвид къде сме днес с варианта Делта, САЩ ще запазят съществуващите ограничения за пътуване на този етап", каза служителят пред Ройтерс, позовавайки се на разпространението на варианта Делта в САЩ и в чужбина.

"Заради варианта Делта случаите се увеличават тук у дома, особено сред тези, които са неваксинирани и изглежда ще продължат да се увеличават през следващите седмици."

Съобщението почти със сигурност обрича американските авиокомпании и американската туристическа индустрия, която се надяваше на летните пътувания от европейци и други. Авиокомпаниите лобираха в Белия дом в продължение на месеци, за да премахнат ограниченията.

Понастоящем САЩ забраняват пътувания на повечето неграждани на САЩ, които през последните 14 дни са били в Обединеното кралство, 26-те държави от Шенген в Европа без граничен контрол, Ирландия, Китай, Индия, Южна Африка, Иран и Бразилия.

Извънредните ограничения за пътуване в САЩ бяха наложени за първи път през януари 2020 г., за да се справят с разпространението на COVID-19.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК