Aвстралийски епидемиолози: Ваксинираните не са напълно защитени от Делта щама

"Ваксините не са перфектни“, посочват експертите

17.07.2021 | 23:18 Редактор: Десислава Атанасова
Aвстралийски епидемиолози: Ваксинираните не са напълно защитени от Делта щама

Делта вариантът на коронавируса зачестява в Австралия и вече е преобладаващият във Великобритания.

В двете държави са регистрирани първите случаи на заразяване с този вариант на вируса при напълно ваксинирани. През последните седем дни с Ковид-19 се е заразил ваксиниран служител на международното летище в Бризбейн и ваксинирана медицинска сестра, която е носела лични предпазни средства, докато работи в Ковид отделението в Нов Южен Уелс.

По данни на британската здравна служба 26-годишната медицинската сестра, ваксинирана с две дози на AstraZeneca, не е имала симптоми на Kовид-19.

Според австралийски епидемиолози, дори и да не защитават напълно от заразяване, ваксините срещу ковид-19 предпазват от хоспитализация и смърт. 

"Винаги има вероятност инфекцията да направи пробив, дори и при напълно ваксинирани, защото ваксините не са перфектни“, посочва Хасан Вали, доцент по епидемиология от университета La Trobe в Мелбърн пред The Guardian.

Повече четете на сайта Puls.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
3 rate up comment rate down comment 0
политика и пандемия
преди 2 години
След като ваксините не предпазват от заразяване с новия вариант, защо не направят нови ваксини? И какво става със зелените сертификати на ваксинираните? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 2 години
Естествено е че не са защитени,няма как да се предпазиш от нещо което не знаеш как да лекуваш. Сигнализирай за неуместен коментар