Митничари в Нидерландия заловиха кокаин за 225 млн. евро

Дрогата е била в контейнер, изпратен от Еквадор и предназначен за Базел, Швейцария

16.07.2021 | 16:35 Редактор: Юлия Христова
Митничари в Нидерландия заловиха кокаин за 225 млн. евро

Холандските митничари са иззели три тона кокаин, скрити във варели с бананово пюре, съобщиха служители в петък. Това е един от най-големите удари срещу наркотрафика до момента.

Дрогата е била в контейнер, изпратен от Еквадор и предназначен за Базел, Швейцария. Пратката е открита на пристанището на Ротердам по време на рутинна проверка късно във вторник, пише БГНЕС.

"Този товар, който на улицата струва около 225 милиона евро“, е един от най-големите удари срещу наркомафията в огромното пристанище, каза прокуратурата. "Наркотиците бяха унищожени", се добавя в изявление.

Холандия се превърна в основен канал за наркотици - особено кокаин - към Европа, главно чрез Ротердам, най-голямото пристанище в Европа. Холандските власти заявиха в четвъртък, че те и международните органи на реда са прихванали 50 тона кокаин, преминаващи през Холандия тази година.

В доклад на Европол през април се предупреждава, че континентът е наводнен от "безпрецедентни количества кокаин, генериращи печалби в размер на милиарди евро" за престъпни групи в Европа и Южна Америка.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК