Гръмотевични бури обхванаха Германия, пожарникар се удави по време на акция

Проливните дъждове причиниха значителни щети

14.07.2021 | 23:35 Редактор: Жаклина Иванова
Гръмотевични бури обхванаха Германия, пожарникар се удави по време на акция

Изкоренени дървета, наводнени улички - силни гръмотевични бури обхванаха Германия днес, по-специално западната част на страната, съобщиха местните власти, които очакват повече валежи през следващите дни, предаде Франс прес.

Пожарникар се е удавил по време на акция в Алтона, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщиха местните медии тази вечер. Източната част на страната също не е пощадена - в провинция Саксония един мъж е в неизвестност.

В провинция Северен Рейн-Вестфалия, най-гъсто населената в Германия, проливните дъждове причиниха значителни щети, особено в няколко старчески домове.

В няколко населени места водата се е покачила до близо метър в малките улички. Много мазета са били наводнени.

Дървета бяха изкоренени от силните пориви на вятъра. Пожарникарите са използвали лодки край Дюселдорф, за да спасят трима шофьори, които са останали с автомобилите си в наводнен магистрален тунел, предаде БТА.

В съседните провинции Саар и Рaйнланд-Пфалц, както и североизточната Мекленбург-Предна Померания бе издадено предупреждение за гръмотевична буря. Очаква се и други северни провинции да преживеят гръмотевични бури, придружени от проливни дъждове и градушки.

Новите силни бури, които се очакват през следващите дни, карат местните власти да се страхуват от преливане на реките Рейн и Мозел, чиито нива вече са високи след силните валежи от последните дни.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК