Природни стихии в цяла Европа: Градушки, наводнения, пожари...

В Италия градушка с диаметър над 5 см нанесе щети и на самолет на авиокомпания "Емирейтс"

14.07.2021 | 19:25 Редактор: Здравко Черкезов

Силна градушка в Италия нанесе сериозни поражения по самолет на авиокомпания "Емирейтс", който преминал през градоносен облак. Силни летни бури предизвикаха щети и наводнения в Централна Европа, а на други места високите температури доведоха до пожари.

Едра градушка с диаметър над 5 см удари Северна Италия. Ледените късове нанесоха щети по автомобили и сгради. На много места бурите са съборили рекламни табла и дървета. 

Стихията нанесе щети и на самолет на авиокомпания "Емирейтс". Машината изпълнявала полет Италия Ню Йорк преминала през градоносен облак и се наложило да кацне аварийно на летище "Малпенса" в Милано. 

Вследствие на едрите ледени късове се напукали предните стъкла, разрушил се и носа на самолета. За щастие, няма пострадали. 

Силни летни бури предизвикаха щети и наводнения и в Швейцария. Изкоренени са дървета, блокирани пътища и жп линии. 

Тежки наводнения и в Германия. Един мъж е изчезнал след като е бил пометен от придошлите води. Затворени са пътища. Заради паднали дървета има прекъснато електрозахранване. В Бавария е обявено бедствено положение. 

В Гърция близо до Солун избухна голям горски пожар. Над 60 пожарникари, шест самолета и два хеликоптера се включиха в овладяването на огъня.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК