Извънредно положение в Токио по време на Олимпиадата заради Делта варианта

Нови рестрикции заради вируса и в Гърция

08.07.2021 | 22:22 Редактор: Здравко Черкезов

Олимпийските игри в Токио ще се проведат без зрители. Заради бум на заразени с Ковид-19 японското правителство въведе извънредно положение в столицата. Нови рестрикции бяха въведени и в Гърция заради коронавируса.

Пандемията от Ковид-19 нанесе нов удар по Олимпийските игри. След като миналата година бяха отменени, тази - ще се проведат без зрители. Решението, по време на спортните прояви да не бъде допусната публика, беше взето заради Делта варианта на вируса, който се разпространява бързо в японската столица Токио. 

"Трябва да засилим нашите контрамерки, да не позволим новите варианти на коронавируса да се разпространят в останалата част на страната", заяви премиерът на Япония Йошихиде Суга.

От 12 юли до 22 август Токио ще бъде под извънредно положение. В този период баровете и ресторантите ще затворят в 20 часа и няма да предлагат алкохол.

Нови рестрикции и в Гърция. Заради нарастващия брой инфектирани с Делта мутацията, от днес се ограничава дейността на ресторантите, нощните клубове и баровете. Те ще работят само със седящи клиенти и при намален капацитет.

При нарушение ще бъдат налагани тежки глоби, включително спиране на дейността им.

Собственици на заведения се притесняват, че бизнесът им отново ще пострада от налагането на мерките.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК