Зоофилите искат да се присъединят към ЛГБТ, един от тях - привлечен от глигани

Те искат да получат своя буква към името на общността

07.07.2021 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова
Зоофилите искат да се присъединят към ЛГБТ, един от тях - привлечен от глигани

Зоофилите вярват, че е приемливо да бъдете интимни с животно и искат движението LGTBQ+ да добави Z към името си. RT разговаря с един за техния таен свят и с членове на "фъри" и "терианските" общности.

Месецът на гордостта току-що приключи след четири седмици глобални паради и тържества с участието на гей, бисексуални, странни, транс, де-транс, асексуални и други маргинализирани общности. Но една група, която до голяма степен бе обявена за недобре дошла, в по-голямата си част е зоофилската общност. Накратко, това включва хора, които имат сексуално влечение към животни, въпреки че това невинаги може да бъде предприето.

Това изключване накара зоофилската общност да проведе свой собствен празник на гордостта, който тази година е от 1 до 7 юли.

Има и две други свързани идентичности, обичащи животните, тези, които се смятат за терианци или кожухари. Първите са хора, които чувстват, че имат нечовешки елемент, духовно или психологически, докато вторите обожават само определени животни.

Има известна степен на припокриване между двете групи, а някои носят животински костюми и маски, за да отпразнуват своята идентичност, макар че, за да направят ситуацията още по-сложна, някои терианци и кожухари също са зоофили. Много от трите общности избягват публичността поради автоматичното предположение от външни лица, че се сношават с животни.

Тези, които участват в сексуален акт с животно, могат да бъдат изправени пред наказателни обвинения или насилие от обществеността, ако тяхната самоличност бъде разкрита. Някои обмислят самоубийство или дори са се самоубили поради стреса от безмилостния тормоз.

Но човек от зоофилската общност се съгласява да говори с RT. Тогъл е от Пенсилвания и иска да подчертае, че говори само заради недоволството си от това как зоофилите се изобразяват в медиите. Той е категоричен, че те не могат да бъдат изключени от "парадите на гордостта", независимо какво казват масите.

"Зоофилите са типично странни. Но ако смятате, че "Прайдът" е социално събитие, на което можете да бъдете поканени, вие погрешно го разбирате на основно ниво. Прайдът е протест. Прайдът е свързан с предизвикателството срещу общество, което не иска да съществуваш", казва той, цитиран от "Фокус".

"Някои хора може да са забравили това, но аз не съм. Така че хората могат да казват неща в Twitter като "Зоофилите не са добре дошли в Прайда", но не могат да ни попречат да участваме. Прайдът не е нещо, което други хора могат да отнемат от вас, освен ако не им позволите", обяснява още Тогъл, като уточнява, че е привлечен от мъжки кучета, глигани, жребци и кобили, въпреки че той не е "зоо-ексклузивен" и също е привлечен от хората.

Докато за мнозина идеята за секс с животни е немислима, Тогъл обяснява още: "Хората мислят, че отношенията ни с животните са изключително сексуални, но точно както хетеросексуалността и хомосексуалността, нашите връзки са многостранни. Сексът е много малка част от нашето взаимодействие с животните и всъщност има много зоофили, които изобщо не правят секс с животните. Мисля, че определяща част от нашето съществуване е дълбокото уважение към "нечовешките хора" и желанието да направим света по-добро място за тях. Ето защо много зоофили прекарват времето си в борба за правата на животните и ориентират живота си около работа с животни. Ние ги обичаме и искаме да обогатим живота им".

Основната причина, поради която мнозина са категорични, че не искат зоофили в Прайда е, че те не получават съгласие от животните за секс. Някои смятат, че това е равносилно на малтретиране на деца, където на по-слаба страна е наложено господство.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 3
Читател
преди 2 години
България он еър... скоро по-голяма простотия не бях чела. Явно на някого от журналистите му е било скучно на работа и е решил да уплътни малко време, но с материали като този единствено се излагане. Неграмотно, излишно, безинтересно и нещо, което медия, която има претенциите да бъде сериозна, не би следвало да качва. Сигнализирай за неуместен коментар