Стимул за ваксинация: В Гърция дават по 500 евро на имунизирани служители

Парите ще бъдат дадени заедно със заплатите на тези, които са завършили цялостната ваксинация

06.07.2021 | 16:25 Редактор: Жаклина Иванова
Стимул за ваксинация: В Гърция дават по 500 евро на имунизирани служители

Гръцка компания в град Лариса дава бонус от 500 евро за ваксинирани служители, съобщи "Creek City Times".

"Искаме да допринесем с малкото си камъче за стената на имунитета“, заяви вицепрезидентът на "Cosmos Aluminium", Гианис Кантониас, по отношение на решението да се даде бонус от 500 евро на ваксинирани служители.

От приблизително 180 работници досега 30 са ваксинирани, а други 90 са подали заявка или вече са приели първата доза. Има няколко работници, около 40% до 45%, които не могат да бъдат ваксинирани по здравословни причини или защото вече са преболедували вируса.

"Това е ход на възнаграждение за служителите на компанията, които отговорно следват инструкциите на лекарите и комисията от специалисти, без никакви реакции“, каза той.

"Парите ще бъдат дадени заедно със заплатите на тези, които са завършили цялостната ваксинация и с втората доза“, добави вицепрезидентът.

Кантониас поясни, че дори тези, които не могат да бъдат ваксинирани по здравословни причини или вече са преболедували болестта, ще получат бонуса.

"Това е мярка, която открито подкрепя тези, които са ваксинирани и тези, които не са, но не представляват заплаха. Ние не заплашваме, не изнудваме. Това е косвен стимул да се наградят последователите“, уточни той.

По отношение на размера на бонуса Кантониас обясни, че това е решено след проучване на много параметри и е съобразено с финансите на компанията, предаде БГНЕС.

Той добави, че целта на бонуса е другите предприемачи да бъдат повлияни положително от тази инициатива, за да допринесат за националните усилия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК