Служителите на гигант от "Уолстрийт" ще влизат в офисите, ако са напълно ваксинирани

Неваксинираните ще трябва да работят дистанционно

23.06.2021 | 10:51 Редактор: Юлия Христова
Служителите на гигант от

На служителите и клиентите на гиганта от "Уолстрийт" Morgan Stanley ще бъде забранено да влизат в офисите на компанията в Ню Йорк, ако не са напълно ваксинирани срещу коронавируса, съобщава BBC. Неваксинираните ще трябва да работят дистанционно. 

Миналата седмица главният изпълнителен директор на инвестиционната банка призова работниците да се върнат в офисите си.

В меморандум на компанията се казва: От 12 юли всички служители, клиенти и посетители ще трябва да удостоверят, че са напълно ваксинирани, за да имат достъп до сградите на Morgan Stanley в Ню Йорк и Уестчестър.

Би Би Си научи, че този ход ще позволи на компанията да премахне ограниченията в офисите за носене на маски и спазване на социална дистанция.

По-рано този месец изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман каза: "Ако можете да влезете в ресторант в Ню Йорк, можете да влезете и в офиса си".

Редица финансови институции на Уолстрийт заемат твърда позиция по отношение на дистанционната работа. Междувременно банкерите на Goldman Sachs бяха инструктирани да докладват ваксинационният си статус преди да се върнат на бюрата си по-рано този месец, пише bloombergtv.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК