Великобритания обяви рекорден брой заразени от февруари, Москва удължи мерките

На Острова започва ускорена имунизационна програма на всички пълнолетни граждани

18.06.2021 | 15:48 Редактор: Искра Ангелова

Великобритания обяви рекорден брой заразени от февруари насам. От днес на Острова започва ускорена имунизационна програма на всички пълнолетни граждани. Москва удължи въведените мерки срещу Ковид-19 до 29 юни заради рязкото увеличаване на случаите. А от днес в Египет няма да се признават сертификати за негативен PCR тест без включен в тях QR код.

През изминалото денонощие във Великобритания са били установени над 11 000 новозаразени. Наблюдава се и скок на смъртните случаи. В страната започва ускорена имунизационна програма. 

Премиерът Борис Джонсън я определи като едно от най-великите колективни постижения на страната. Властите се надяват да има достатъчно дози за всички пълнолетни до месец. Заради ръста на новите случаи обаче пълното отваряне на страната е отложено за 19 юли. 

Русия удължи въведени заради рязкото увеличаване на случаите на коронавирус мерки до 29 юни. Някои хранителни обекти, детски площадки, зоопаркове и други затварят, заведенията ще са с ограничено работно време. Започва и експеримент - в някои ресторанти и кафенета ще има "зони, свободни от Ковид-19", които ще могат да работят без ограничения. Само хора със сертификат за втора доза ваксина ще могат да влизат там чрез QR код. 

А от днес в Египет няма да се признават сертификати за негативен PCR тест без включен в тях QR код. От Министерство на външните работи съобщават, че изискването е за пристигащите в страната. Освен QR код, документът трябва да съдържа и часа и датата на взимане на пробата за Ковид-19. 

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК