Ковид мерките в Гърция ще касаят само неваксинираните

Ваксинираните ще са свободни от тестове от 1 юли

13.06.2021 | 21:55 Редактор: Здравко Черкезов
Ковид мерките в Гърция ще касаят само неваксинираните

Ваксинираните граждани ще бъдат освободени от задължението да предоставят доказателство, че не са заразени с коронавирус при постъпване на работа или за извършване на социални дейности от 1 юли, заяви министърът в кабинета на премиера Акис Скерцос.

"От 12 април в Гърция бяха разпространени около 27,5 милиона комплекта за бързи тестове, което допринесе за бързото намаляване на новите инфекции", отбеляза той, заедно със старта на масовите ваксинации.

Новите инфекции спаднаха със 75% през последните два месеца, а хоспитализациите с коронавирус намаляха с 65-70%, подчерта той, цитиран от dnes.bg.

Относно онези, които не искат да бъдат ваксинирани, министърът каза, че "те трябва да знаят, че ще продължат да бъдат ограничавани в начина си на работа, социализация и забавление".

Той добави: "тези, които изберат да останат неваксинирани, трябва да разберат, че тъй като нивото на имунитета се повишава - и вече няма риск най-уязвимите да се разболеят и да окажат натиск върху здравната система - няма шанс универсалните ограничителни мерки да се върнат, да речем през есента, което би ограничило живота на ваксинираните. Ще има мерки само в интерес на общественото здраве, но те ще касаят неваксинираните", уточни той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 1 месец
1
1 rate up comment rate down comment 0
stanilordw
преди 1 месец