В Индия - премахват частично ограниченията, но се готвят за трета вълна

Броят на инфекциите в Делхи е намалял през последните дни от 28 хил. на 500

06.06.2021 | 10:00 Редактор: Десислава Атанасова
В Индия - премахват частично ограниченията, но се готвят за трета вълна

Властите в индийската столица обявиха частично премахване на ограниченията, наложени през април на фона на рязко нарастване на броя на случаите на Ковид-19. Броят на инфекциите в Делхи е намалял през последните дни от 28 хиляди случая на 500. В същото време столицата очакват третата вълна от епидемията и се запасяват с кислород, недостигът на който се усещаше остро в болниците.

В понеделник Делхи ще отвори пазари, магазини и супермаркети, които ще работят през ден, редувайки се. Магазините за продажба на стоки от първа необходимост, както и аптеките, ще работят ежедневно.

На работодателите беше позволено да връщат служителите в офиси, но само при условие, че не повече от 50% от целия персонал ще работи от офиса. Метрото също ще възобнови работата си, като броят на пътниците, все още не трябва да надвишава 50% от обичайния брой.

Седмица по-рано работата на фабрики и строителни компании беше възобновена.

"Те работят от една седмица, но ситуацията с Ковид-19 е под контрол, броят на новите инфекции през последните 24 часа е по-малко от 500“, каза шефът на администрацията на Делхи Арвид Кейривал, цитиран от БГНЕС.. Той отбеляза, че сега, когато епидемиологичната ситуация се е подобрила, е много важно да се позволи на икономиката да се възстанови.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК