fallback

Китай одобри ваксината на Sinovac за спешна употреба при деца от 3 до 17 г.

Клинични изпитвания от Фаза II, в които участниците са инжектирани с трета бустерна доза след двете редовни, са приключили

05.06.2021 | 09:01 Автор: Жаклина Иванова

Китай е одобрил за спешна употреба ваксината на Sinovac Biotech срещу Кoвид-19 при хора на възраст от 3 до 17 години, съобщи председателят на компанията Ин Вайдун по държавната телевизия. Масовата ваксинация в Китай, където до 3 юни а поставени 723,5 млн дози, сега обхваща само лица, навършили 18 години.

Държавната компания Sinopharm, чийто продукт, в две дози, използва подобна технология като този на Sinovac, също е представила данни за разрешение при по-млади групи, предаде Ройтерс. Ваксина на CanSino Biologics, която използва различна технология, е влязла в изпитвания от Фаза II при лица от 6 до 17 години, предаде БТА.

Sinovac освен това е приключила клинични изпитвания от Фаза II, в които участниците са инжектирани с трета бустерна доза след двете редовни, съобщи Ин, но предупреди, че компанията тепърва трябва да завърши дългосрочно наблюдение на трайността на антителата, преди да може да препоръча на властите кога да се прилага трета доза.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback