fallback

Facebook спира да трие публикации за лабораторния произход на коронавируса

Байдън иска до 90 дни да бъдат проучени всички налични данни

27.05.2021 | 09:50 Автор: Десислава Атанасова

Facebook ще спре да изтрива публикации, съдържащи предположения за изкуствения произход на коронавируса, съобщава порталът Axios.

"В светлината на продължаващите разследвания за произхода на коронавируса и консултации с експерти по обществено здраве, вече няма да премахваме твърденията, че Ковид-19 е създаден от човека", написа говорител на социалната мрежа в имейл.

Той добави, че компанията ще продължи да актуализира редовно своята информационна политика в зависимост от появата на нови данни, свързани с разследването на произхода на вируса.

В сряда американският президент Джо Байдън заяви в разпространено писмено изявление, че в момента американската разузнавателна общност не разполага с достатъчно информация, за да каже със сигурност къде е започнало разпространението на новия коронавирус: от контакт на човек със заразено животно или инцидент в лаборатория.

Американският лидер възложи на разузнавателната общност да "удвои усилията", за да проучи всички налични данни и да му подготви нов доклад по тази тема след 90 дни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback