Facebook спира да трие публикации за лабораторния произход на коронавируса

Байдън иска до 90 дни да бъдат проучени всички налични данни

27.05.2021 | 09:50 Редактор: Десислава Атанасова
Facebook спира да трие публикации за лабораторния произход на коронавируса

Facebook ще спре да изтрива публикации, съдържащи предположения за изкуствения произход на коронавируса, съобщава порталът Axios.

"В светлината на продължаващите разследвания за произхода на коронавируса и консултации с експерти по обществено здраве, вече няма да премахваме твърденията, че Ковид-19 е създаден от човека", написа говорител на социалната мрежа в имейл.

Той добави, че компанията ще продължи да актуализира редовно своята информационна политика в зависимост от появата на нови данни, свързани с разследването на произхода на вируса.

В сряда американският президент Джо Байдън заяви в разпространено писмено изявление, че в момента американската разузнавателна общност не разполага с достатъчно информация, за да каже със сигурност къде е започнало разпространението на новия коронавирус: от контакт на човек със заразено животно или инцидент в лаборатория.

Американският лидер възложи на разузнавателната общност да "удвои усилията", за да проучи всички налични данни и да му подготви нов доклад по тази тема след 90 дни.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК