fallback

Путин: Ваксинацията срещу Ковид-19 не трябва да бъде задължителна!

"Гражданите сами трябва да осъзнаят тази нужда", заяви той

26.05.2021 | 22:50 Автор: Искра Ангелова

Ваксинацията срещу коронавирус не трябва да бъде задължителна, самите хора трябва да осъзнаят необходимостта от имунизацията. Това заяви държавният глава на Руската федерация Владимир Путин, предава TACC.

По време на икономическа среща, проведена чрез видеоконференция, Путин отбеляза, че по тази тема са изразени различни гледни точки, включително въвеждането на задължителна ваксинация за цялото население или за работници от определени специалности, които са в контакт с голям брой хора - например представители на търговията, кетъринга, транспорта, медицински, образователни, социални институции и т.н.

"Според мен е непрактично и невъзможно да се въведе задължителна ваксинация. Гражданите сами трябва да осъзнаят тази нужда" и да разберат, че без ваксинация те "могат да бъдат изправени пред много сериозна и дори фатална опасност", обясни руският президент.

Путин е уверен в надеждността и безопасността на руските ваксини срещу коронавирус и вярва, че в страната са създадени всички условия за ваксиниране. "Бих искал да подчертая още веднъж, за да призова всички наши граждани: помислете добре, имайте предвид, че руската ваксина - е най-надеждната и най-безопасната днес. У нас са създадени всички условия за ваксинация", увери президентът на Русия.

Според държавния глава, "въз основа на получените данни от многомилионната употреба на тази ваксина, става ясно, че тя не вреди на здравето, не води до сериозни усложнения". Той смята, че "специалистите и учените разполагат с надеждна, обоснована информация по този въпрос. Трябва да се доверим на тяхното професионално мнение и да ги изслушаме", призова руснаците Путин, цитиран от "Фокус".

Той обърна внимание и на факта, че ваксинацията „е пряко свързана със ситуацията в икономиката и социалната сфера на страната. Но това не е основното, много е важно, но това не е основното, основното е здравето. Моля ви да помислите за това“, предложи президентът на гражданите на Русия.

Путин смята, че широко разпространената ваксинация е най-правилният и цивилизован начин за формиране на стаден имунитет срещу коронавирус.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback