Не е имало българи на борда на принудително кацналия самолет в Минск

Принудителното кацане на самолета на Ryanair е много сериозно нарушение на международните норми

24.05.2021 | 19:59 Редактор: Искра Ангелова
Не е имало българи на борда на принудително кацналия самолет в Минск

Министерството на външните работи на Литва информира, че на борда на отклонения в Минск пътнически самолет на Ryanair не е имало български гражданин, съобщиха от МВнР.

В отговор на отправената от посолството ни във Варшава молба към компетентните дирекции на Министерството на външните работи на Литва за предоставяне на информация в понеделник началникът на сектор "Южен Кавказ и Централна Азия" в отдел "Политика за източно съседство" на МВнР на Литва е информирал по телефона консула ни във Варшава, че на борда на самолета не е имало български граждани.

МВнР е изпратило запитване за наличието на борда на самолета на наши сънародници и до авиокомпанията-превозвач, като към момента очакваме отговор.

МВнР на Република България не е получавало сигнали и молби за съдействие от български граждани във връзка принудително отклонения в Минск самолет на Ryanair.

България определи като абсолютно неприемливо и изключително тревожно принудителното отклоняване и приземяване в Минск на редовния полет на Ryanair от Атина за Вилнюс. Принудителното кацане на самолета на Ryanair в Минск е много сериозно нарушение на международните норми.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК