Испания ще позволи на всички ваксинирани да посещават страната от 7 юни

Държавата има за цел да съживи своята туристическа индустрия

21.05.2021 | 23:15 Редактор: Юлия Христова
Испания ще позволи на всички ваксинирани да посещават страната от 7 юни

Испания ще позволи на всички ваксинирани пътници да посещават страната от 7 юни, заяви премиерът Педро Санчес, тъй като държавата ще разчита на туризма. Тя има за цел да съживи своята туристическа индустрия, опустошена от пандемията, съобщи АФП, предава БГНЕС.

"От 7 юни всички ваксинирани хора и техните семейства ще бъдат добре дошли в нашата страна, Испания, независимо от страната им на произход“, каза Санчес на международно туристическо изложение в Мадрид.

Той също така обяви, че на британските пътници ще бъде позволено да посещават Испания за почивка от следващата седмица.

"От следващия понеделник, 24 май, Испания ще се радва да приеме отново британски туристи в нашата страна," каза Санчес.

Той каза, че ще бъдат допуснати "без ограничения", но не уточни дали ще трябва да покажат отрицателен тест за коронавирус.

Великобритания отдавна е най-големият източник на туристи за Испания и досега британските туристи са били допуснати до страната само за посещения, които се считат за съществени. Но за момента Великобритания поддържа ограниченията за пътуващите от Испания, които трябва да се поставят под карантина при пристигане, както и да имат отрицателен тест.

Втората най-популярна дестинация в света след Франция, Испания, е регистрирала 83,5 млн. чуждестранни посетители през 2019 г., показват официални данни.

През 2020 г. броят на чуждестранните туристи, посетили Испания, се срина със 77% в сравнение с година по-рано, като падна под 19 млн., тъй като ограниченията заради пандемията блокираха пътуванията за почивка, пише bloombergtv.bg.

Очаква се Испания да посрещне около 45 млн. чуждестранни туристи през 2021 г., малко над половината от броя, дошли през 2019 г., преди да настъпи пандемията, каза министърът на туризма този месец.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК