Скандално: Кметът на Чикаго ще дава интервюта само на цветнокожи репортери

Решението ѝ е част от битката ѝ за расово разнообразие в обществото и журналистиката

21.05.2021 | 18:13 Редактор: Десислава Атанасова

Кметът на Чикаго отказа да дава интервюта на бели журналисти. Афроамериканката Лори Лайтфут обяви, че ще се бори със статуквото, като даде индивидуални интервюта само на цветнокожи репортери, по случай отбелязването на половината от първия си четиригодишен мандат.

По думите ѝ, решението ѝ временно да говори само с избраните, било част от нейната житейска битка за расово разнообразие в обществото и журналистиката.

В Twitter тя написа, че е срамно през 2021 г. ресорните репортери към кметството да са преобладаващо бели в град, където повече от половината жители са чернокожи, латиноамериканци или индианци. Действията на Лайтфут предизвикаха широк отзвук.

Репортерът на "Чикаго Трибюн" - Грегъри Прат, който е с латиноамерикански произход, обяви, че се е отказал от своето интервю, тъй като ''политиците не могат да избират кой да ги отразява".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Тръмп
преди 2 години
Да се замислят нашите журналисти, които подкрепят ляво-либералните *** идеолози на безкрайното, но задължително разнообразие. Утре същите ще кажат - интервюта даваме само на геювироми.. Сигнализирай за неуместен коментар