Заев: Как всички останали хора произхождат от маймуните, а само ние от българите?

"Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените", заяви той

21.05.2021 | 11:20 Редактор: Искра Ангелова
Заев: Как всички останали хора произхождат от маймуните, а само ние от българите?

В опит да посочи на бившия си български колега Бойко Борисов цялата абсурдност на позицията на София по отношение на македонската идентичност, премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев го попита как е възможно само македонците да произхождат от българите, пише белградската "Политика".

"Според науката всички произхождаме от маймуните, а според вярата всички произхождаме от Адам и Ева. Как само македонците произхождат от българите", е казал Заев в разговор с Борисов.

Заев отново е повторил, че "проблемът с България е смешен".

"Казват, че приемат реалността на македонската идентичност и език, но искат да видят корените", отбеляза македонският премиер. Той добави, че историко-образователната комисия трябва да разработи всички възможни аспекти и да намери решение за всички исторически личности и по този начин да ни направи приятели, а не да ни разделя.

"Не се отказвам, защото Европейският съюз няма алтернатива. Продължаваме европеизирането у дома, но това не е същото като европеизирането чрез преговорния процес, чрез глави. Чрез глави и клъстери идват милиони за подкрепа, за да ви мотивират и да ви насърчат наистина да покажете ценностите и ефектите от реформите в страната", посочи лидерът на югозападната ни съседка, цитиран от "Фокус".

Той оцени, че българският народ е показал на предишните избори, че иска европейско ръководство, което решава проблемите.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
5 rate up comment rate down comment 0
ко рйечи??
преди 2 години
Този не е роден от човек, а от мъймуна, така ли? Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 0
Той
преди 2 години
Боже господи, управляващ държава в 21 век да изтърси такава *** глупост. За негова информация когато маймуните са станали хора не е имало нито Македония, нито Сърбия, нито България. Въпреки че, вие учите децата си на друго...с абсурдната ви вътрешно Македонска пропаганда. Г-н Заев, няма по грозно нещо на света от това да се отричаш от произхода на дядо си. Помислете си....! Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години