Лидерът на опозицията в РСМ призова Скопие да анулира договора с България

"Да изготвим нов Договор с България, но с гаранции", поиска той

20.05.2021 | 09:00 Редактор: Десислава Атанасова
Лидерът на опозицията в РСМ призова Скопие да анулира договора с България

Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в РС Македония Християн Мицкоски призова властите в Скопие едностранно да анулират Договора за приятелство и добросъседство с България.

Договорът за приятелство и добросъседство бе подписан през месец август 2017 г. и той откри пътя за евроатлантическата интеграция на РСМ.

"От информацията, която получаваме стигаме до заключението, че това не е Договор за добросъседство, а пречка за интеграцията на Македония в Европейския съюз /ЕС/. На нас не ни остава нищо друго, освен да напуснем едностранно този Договор и да поискаме международна помощ. Да седнем заедно и да изготвим нов Договор с България, но с гаранции. Вярвам, че в България ще дойдат нови политически сили, които ще имат интерес да видят Македония интегрирана в ЕС", казва Мицкоски в интервю за седмичника "Фокус", съобщава БГНЕС.

На въпроса дали подобно нещо е възможно лидерът на опозицията казва:

"Защо да не е възможно? Ние казвахме, че не е възможно да има българско вето и това няма да бъде пречка, но видяхме какво стана. Защо да не може да договорим ново споразумение, но с гаранции. Нали се наричахме братя. Заев даваше интервюта и казваше, че сме един и същи народ? Нали България не беше пречка и бе нашата най-голяма подкрепа за ЕС", попита той.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


2
0 rate up comment rate down comment 2
Наблюдател
преди 2 години
Взе да ми става мъчно за тях. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
Голяма драма с тази Македония Сигнализирай за неуместен коментар