Бивши генерали: Франция е в опасност, ислямизмът и ордите от предградията ни водят до разруха

Отвореното им писмо разтърси страната и заплашва да се превърне в гореща политическа тема

05.05.2021 | 12:51 Редактор: Здравко Черкезов
Бивши генерали: Франция е в опасност, ислямизмът и ордите от предградията ни водят до разруха

"Франция е в опасност. Ислямизмът и ордите от предградията водят страната до упадък", се казва в открито писмо на френски офицери с неприкрит призив за преврат. Само празни мечти на бивши генерали по пантофи?

Отначало френското правителство не обърна внимание на отвореното писмо на бившите генерали, а военната министърка Франсоаз Парли го нарече в Twitter "празни мечти на осемдесетгодишни по домашни пантофи". Постепенно обаче дебатът набра скорост и заплашва да се превърне в гореща политическа тема.

"Ордите от предградията"

Тонът на отвореното писмо, публикувано в дясноконсервативното списание "Valeurs Actuelles", едва ли би могъл да бъде по- провокативен: "Положението е сериозно, Франция е в опасност", се казва там. Антирасизмът сеел омраза сред хората, а теориите на антиколониализма водели до "незачитане на нашата страна, традициите и културата ѝ". Всичко това в крайна сметка унищожавало миналото и историята на Франция.

"Ислямизмът" и "ордите от предградията", обитавани основно от мигранти, водели до разруха. 

Там царяла атмосфера на беззаконие, а насилието и опасностите нараствали с всеки изминал ден. Кулминационната точка в драматичното описание на ситуацията е неприкрит призив към преврат: ако правителството продължавало да бездейства, щяло да се стигне накрая до "експлозия и интервенция на нашите активни другари в защита на френската цивилизация и нация", предаде DW.

Зад посланието стои група запасни генерали, сред които личи името на Кристиан Пикемал, уволнен от армията през 2016 г. заради деснорадикални възгледи. Някои от останалите подписали  са активни членове на дяснорадикалната партия "Национален сбор" (бивш "Национален фронт").

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
4 rate up comment rate down comment 0
Ж.В.
преди 2 години
Генералите са напълно прави но вече е късно. Либерастката *** окончателно е смазала и Франция и Запада като цяло. Това е една идиотизирана и мъртва цивилизация. Ордите от предградията ще направят това което франките и останалите германци направиха с Късния Рим. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Сега там, утре другаде, понеже спим..... Сигнализирай за неуместен коментар