Доставиха първите 150 хиляди дози от Sputnik V в Индия

До края на месеца в страната ще бъдат изпратени 3 милиона дози от препарата

01.05.2021 | 22:53 Редактор: Жаклина Иванова
Доставиха първите 150 хиляди дози от Sputnik V в Индия

Първите 150 хиляди дози от Sputnik V бяха доставени в Индия днес, заяви говорител на индийското външно министерство и допълни, че очаква още милиони дози от руската ваксина.

На фона на рязкото увеличаване на заболеваемостта от Ковид-19 в Индия беше доставена първата партида руски ваксини Sputnik V.

Самолет на руското министерство на извънредните ситуации с ваксините на борда се приземи в индийския град Хайдарабад, предаде ТАСС. 

Ръководителят на руския държавен инвестиционен фонд Кирил Дмитриев заяви за Би Би Си, че до края на месеца в Индия ще бъдат изпратени 3 милиона дози от препарата:

"Днес изпратихме първата доставка от 150 000 дози, но този месец ще изпратим около 3 милиона, а допълнителни количества ще бъдат произведени в Индия. Така ще се осигури производство само за тази страна. Очаквам през юни и юли да сме в състояние да произвеждаме 50 милиона дози Sputnik V  на месец. Това разбира се ще бъда само част от решението на кризата в Индия. В тясно сътрудничество сме с другите производители, защото там ще бъдат необходими всички налични ваксини", добави той цитиран от БНР.

Очаква се този месец да започне производството на Sputnik V  в Индия, което трябва да достигне 850 000 милиона дози. 

През седмицата Русия изпрати в Индия 22 тона хуманитарна помощ след телефонен разговор на президента Владимир Путин с премиера Нарендра Моди.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК