fallback

Нов метод: В Австрия тестват с "близалки” най-малките за Ковид-19

Разумна алтернатива на други възможности за тестване

30.04.2021 | 11:27 Автор: Десислава Атанасова

Новоразработен тест за коронавирус с форма на близалка се въвежда в някои от австрийските детски градини като алтернатива за прохождащи деца, които не харесват много тампони в гърлото или носа.

Въпреки че децата са освободени от много вирусни мерки, има опасения, че с отварянето на училищата и детските градини по-заразният вариант, който се появи във Великобритания и е доминиращ в няколко страни от ЕС, може да се разпространи по-широко сред младите хора и децата.

Това може да допринесе за нов скок на случаите и да застраши напредъка с кампаниите за ваксиниране.

За да "следи инфекциите" и да предложи "разумна алтернатива на други възможности за тестване", австрийската провинция Бургенланд вече е поръчала 35 000 теста като близалки, каза говорител на регионалното правителство пред Франс прес, пише в. "Монитор".

До родителите са изпратени писма, в които се информира, че провинция Бургенланд ще предоставя на всяко дете три безплатни теста на седмица.

Тестовете са измислени от Мануела Фьодингер, която ръководи лабораторията във виенската болница "Кайзер Франц-Йозеф” и е призната за пионер в лесен за използване тест за гаргара, който сега е широко използван в нацията от 8,9 милиона.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback