Песков определи позицията на Чехия и България като "шизофренична"

Страната ни гони още един руски дипломат

29.04.2021 | 17:45 Редактор: Искра Ангелова

България гони още един руски дипломат. Това стана ясно след срещата на външния ни министър Екатерина Захариева с руския посланик у нас. По-късно от руското посолство в София уточниха: Това е помощник на военния аташе. Трябва да напусне страната до 5 май. 

В сряда от прокуратурата обявиха, че разследват руска връзка с четири взрива в складове за боеприпаси. Властите ни са поискали руските правоохранителни органи да окажат пълно съдействие в разследването на взривовете, както и на отравянето на трима български граждани, за да може да бъдат разкрити извършителите и предадени на съд.

А в телевизионно интервю - говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че обвиненията на българските и чешките власти, които също подозират Москва за взривове в складове, са неоснователни. Той определи позицията на София и Прага като шизофренична.

Песков коментира още и така наречената "европейска солидарност", при която много страни експулсираха руски дипломати заради шпионските скнадали.

"Какво правят чехите сега, как българите се присъединяват към тях? Как балтийските страни и други държави се присъединяват към тях в рамките на тази прословута солидарност. Ние няма да толерираме това", отсече Песков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
американските агенти и шпиони у нас на дръвника това е позор ,тотален позор ,къс по къс трябва да бъде разкъсана тиквата и захариева и данс и американския агент гешев ,къс по къс за такова предателство! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Бай кой
преди 2 години
Не само шизовренична, но и ***. В България цялата власт са безплатни агенти са САЩ и ЦРУ. Ще го исрека с болка, но е вярно няма по продажно племе от българското, за власт и пари са готови да предадат и себе дори. Сигнализирай за неуместен коментар