В Афганистан: 40 камшика за жена за разговор с мъж по телефона

Шокиращ клип с побой над афганистанка беше публикуван в социалните медии

28.04.2021 | 12:23 Редактор: Никола Симеонов
В Афганистан: 40 камшика за жена за разговор с мъж по телефона

Появиха се кадри на жена, която крещи за милост, докато върху гърба ѝ талибаните се стоварват 40 удара с камшик за "разговор с мъж по телефона“, съобщи в. "Сън”.

Шокиращият клип показва тълпа мъже, които гледат как жената, коленичила на земята, моли за прошка, докато върху гърба ѝ се стоварват ударите с камшик.

Жената, покрита с бурка, беше доведена в кръг от зрителите край Херат от ислямистки старейшина, преди наказанието ѝ да бъде подхванато от други двама.

Вижда се как първо започва да я наказва единият от тях, който след това предава бича на друг, който я удря по-силно.

Очевидно в беда, жената може да бъде чута как отчаяно казва: "Разкайвам се, виновна съм, обърках се“ между виковете от болка.

Бруталният побой е наблюдаван от местни мъже, които са свидетели на изпълняваното наказание.

Тримата изпълнители на наказанието действат като самопровъзгласили се съдии и решили жената да бъде наказана за „неморалните отношения“, съобщава France 24

Мъжът, с когото жената е разговаряла по телефона, също е арестуван и задържан в талибанския затвор.

Смята се, че клипът е записан в края на миналата година, но едва сега се появи след публикуването му онлайн, пише БГНЕС.

Съдът на талибаните в провинция Обе се събира три пъти седмично, за да разглежда жалби, подавани от местните жители - които според съобщенията се обръщат към тях за разрешаване на проблеми, тъй като не вярват много на правителството.

Понякога тези, които гледат на видео наказанията, наложени от тези "съдилища", ги качват в социалните медии.

Твърди се, че тази "правна" система съществува в цял Афганистан поради липсата на правителствено присъствие.

Атефа Гафури, активистка за правата на жените в Херат, казва, че онези, които ръководят "тези така наречени процеси, се чувстват недосегаеми" поради "бездействието на афганистанското правителство".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК