Трогателно: Разпространиха видео на екипажа на потъналата индонезийска подводница

Тя беше открита на дълбочина повече от 800 метра

26.04.2021 | 21:21 Редактор: Искра Ангелова

Индонезийският флот разпространи трогателно видео отпреди няколко седмици, в което екипажът на потъналата край остров Бали подводница пее на борда, предаде Франс прес.

Видеото, заснето в подводницата KRI Nanggala 402, която потъна заедно с 53-членния си екипаж, показва как моряците пеят "Сампай жумпа" - популярна индонезийска песен, чието заглавие означава "Довиждане". Покойният командир на подводницата Хери Октавиан също е в групата, събрала се около един от моряците, който свири на китара, информира БТА.

Видеото е записано като прощално послание за предишния командващ индонезийските подводни сили, чийто наследник пое функциите си в началото на март, уточни за АФП говорителят на индонезийската армия Джавара Вимбо.

Построената в Германия подводница, една от петте в индонезийския флот, изчезна от радарите миналата сряда, когато трябваше да участва в учения край Бали.

Индонезийските въоръжени сили обявиха в неделя, че са открили подводницата, разбита на три части, на дълбочина повече от 800 метра и че целият екипаж е загинал.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК