От Белия дом са категорични: Ще има последици за Русия, ако Навални умре

Здравето на опозиционера на Кремъл се влошава бързо, твърдят лекари

18.04.2021 | 21:43 Редактор: Жаклина Иванова
От Белия дом са категорични: Ще има последици за Русия, ако Навални умре

Американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан предупреди днес, че Русия ще се сблъска с "последици", ако стачкуващият критик на Кремъл Алексей Навални умре.

Опозиционният лидер Навални беше арестуван през януари при завръщането си в Русия след продължило няколко месеца лечение в Германия.

"По отношение на конкретните мерки, които бихме предприели, ние разглеждаме различни варианти, които бихме наложили. На този етап няма да ги обявявам публично, но сме съобщили, че ще има последствия, ако г-н Навални умре ", подчерта Съливан пред CNN.

На 31 март Алексей Навални, който излежава присъда в колония в Покров, обяви гладна стачка, за да поиска подходящо медицинско лечение за болките в гърба и изтръпването на краката и ръцете.

Според лекари, той рискува сърдечен арест, тъй като здравето му бързо се влошава.

Малко по-рано Навални съобщи, че затворническата управа го заплашва, че ще му сложи усмирителна риза, за да го храни насила, ако не спре гладната си стачка, тъй като здравето му сериозно се влошава, предава БГНЕС.

Управата на затвора заяви, че му осигурява правилно лечение, но той го отказва и настоява да бъде лекуван от избран от него лекар, извън персонала на затвора, което му е било отказано.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК