ЕК няма да поднови договорите с AstraZeneca и Johnson & Johnson

Брюксел по-скоро ще се съсредоточи върху ваксините за Ковид-19, използващи РНК технология

14.04.2021 | 12:35 Редактор: Десислава Атанасова
ЕК няма да поднови договорите с AstraZeneca и Johnson & Johnson

Комисията на ЕС реши да не подновява договорите за ваксини срещу Ковид-19 догодина с компании като Astrazeneca и Johnson & Johnson (J&J).

"Европейската комисия, в съгласие с лидерите на много страни на ЕС, реши, че договорите с компаниите, произвеждащи (вирусни векторни) ваксини, които са валидни за текущата година, няма да бъдат подновени при изтичането им", съобщава италианският всекидневник "Ла Стампа“, позовавайки се на източник от италианското здравно министерство.

Брюксел по-скоро ще се съсредоточи върху ваксините за Ковид-19, използващи иРНК технология (mRNA), като Pfizer и Moderna, пише още вестникът.

Европейската комисия търси разяснения от J&J относно "напълно неочакваното" съобщение на компанията за закъснения при доставките на ваксини за ЕС, заяви представител на ЕС пред Ройтерс.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
23 rate up comment rate down comment 5
observador
преди 3 години
Аз съм с Астра и още съм жив. Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 3
Гх
преди 3 години
Ще ги търсят догодина... Сигнализирай за неуместен коментар
1
16 rate up comment rate down comment 10
Никой
преди 3 години
Даже не обяснение , трябва да дадът , а да заплатят санкции и обезщетения на всички ощетени. Мъкар , че мъртвите , починали в резултат от тромбите никога не могат да ги върнат обратно с никакви пари , но... Сигнализирай за неуместен коментар