Спряха ваксинирането с Johnson & Johnson в САЩ заради странични ефекти

Реакциите са се проявили при 26 души 

09.04.2021 | 14:51 Редактор: Тодор Петров
Спряха ваксинирането с Johnson & Johnson в САЩ заради странични ефекти

Ваксинационни центрове в американския щат Северна Каролина заявиха, че са преустановили използването на ваксината срещу Ковид-19 на компанията Johnson & Johnson, след като при най-малко 26 души са се проявили странични реакции, сред които припадане.

Четирима ваксинирани са били откарани в болница за допълнителни изследвания. Щатските и федералните здравни власти разследват случая, предаде Асошиейтед прес. Очаква се всички откарани в болница в щата да се възстановят, казаха представители на местните здравни власти.

Страничните реакции включват замаяност и учестено дишане. Центровете за контрол и превенция на заболяванията работят заедно с представители на щатските и местните власти, за да преценят ситуацията. След направени тестове на ваксини федералната здравна агенция е стигнала до заключението, че няма причина за безпокойство, предаде БТА.

"Ваксините срещу Ковид-19 са сигурни и ефективни. При много хора не се проявяват странични ефекти след ваксиниране срещу Ковид-19, но при някои хора се наблюдават болка, подуване на мястото на поставяне на ваксината, треска или главоболие. Обикновено тези реакции не траят дълго и означават, че тялото изгражда защита", заяви говорителят на Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК