Инцидентът с контейнеровоза Ever Given се дължи на човешка грешка?

властите на Суецкия канал не носят никаква отговорност за станалото

07.04.2021 | 11:59 Редактор: Юлия Христова
Инцидентът с контейнеровоза Ever Given се дължи на човешка грешка?

Инцидентът с контейнеровоза Ever Given, който причини шестдневното затваряне на Суецкия канал, се дължи на човешка грешка. Това мнение изрази в интервю за японската агенция Киодо един от управителите на канала Осама Рабия.

"Има вероятност капитанът да е направил грешка в управлението или регулирането на скоростта“, каза Рабия, подчертавайки, че анализът на наличните данни затвърждава убеждението, че инцидентът е резултат от човешка грешка, информира БГНЕС.

Той също така отбеляза, че на кораба е присъствал лоцман от администрацията на канала, но подчерта, че властите на Суецкия канал не носят никаква отговорност за инцидента.

"Лоцманът дава съвети, но окончателното решение се взема от капитана. Нямаше грешки от наша страна и ние не носим никаква отговорност за инцидента", добави Рабия. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
17 rate up comment rate down comment 6
Тиква
преди 3 години
Когато всичко е наред, капитана казва"аз съм"направих,купих,оправих,,,имали проблем" те са виновни,не кадърни,една ги майка ражда, крадливи и мързеливи. Сигнализирай за неуместен коментар
2
14 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Винаги е било така. Пилотът е съветник. Предвид и това,къде се развива действието, капитана е с двата крака вътре. Освен ако,не е имало проблем с главния двигател, или дизел-генераторите. Сигнализирай за неуместен коментар
1
11 rate up comment rate down comment 15
Нина
преди 3 години