Много строги мерки в Нидерландия до края на април заради Ковид-19

За последната една седмица броят на новозаразените се е увеличил с 16%

24.03.2021 | 07:25 Редактор: Тодор Петров

Срокът на досега действащите ограничения срещу Ковид-19 в Нидерландия се удължава с още три седмици заради растящата заболеваемост. Така до края на април остават в сила националният вечерен час и другите противоепидемични мерки в страната, обяви нидерландският премиер Марк Рюте. 

По данни на здравните власти, за последната една седмица броят на новозаразените се е увеличил с 16 процента и е достигнал над 46 000 - най-високият темп от средата на януари. Затова беше отправена и препоръка към хората да не пътуват в чужбина до 15 май. 

Въвеждането на 23 януари на първия след Втората световна война вечерен час в Нидерландия предизвика размирици, продължили с дни. Рюте заяви, че макар и срокът му да се продължава, от 31 март той ще започва с час по-късно - в 22:00 ч. и ще продължава до 04:30 ч. сутринта.

БТА припомня, че баровете и ресторантите в Нидерландия са затворени от пет месеца, докато повечето магазини разполагат с доста ограничени възможности да приемат клиенти, а масовите прояви са забранени.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК