Путин ще се ваксинира срещу Ковид-19, но може и да не е със Sputnik V

Президентът е на мнение, че всеки руснак има право сам да реши дали да се имунизира

22.03.2021 | 16:55 Редактор: Здравко Черкезов
Путин ще се ваксинира срещу Ковид-19, но може и да не е със Sputnik V

Руският президент Владимир Путин заяви днес, че възнамерява утре да се ваксинира срещу Kовид-19, съобщиха световните агенции. Путин добави обаче, че всеки руснак има право сам да реши дали да се ваксинира.

Руският лидер не уточни с коя от трите ваксини руско производство ще се имунизира.

Говорейки на предавано по телевизията съвещание, посветено на руските ваксини срещу Kовид-19, той заяви също, че Русия е подписала международни договори за доставка на ваксината Sputnik V за 700 милиона души. Путин добави, че е от жизненоважно значение да се ускори производството на ваксини за вътрешно ползване, където досега 4,3 милиона души са получили и двете дози от ваксината срещу Ковид-19.

"Буди учудване, че непосредствено преди нашата среща, както ми докладваха, един от отговорните служители на Европейската комисия е заявил: "Не ни трябва Sputnik V. Странно изявление, ние не натрапваме нищо на никого", каза президентът пред участниците в съвещанието.

По думите му, когато подобни изявления се правят от официални лица, "възниква въпросът чии интереси защитават и представляват тези хора: интересите на някакви фармацевтични компании или интересите на европейските граждани".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК