Осло затваря училищата и ограничава посетителите в частните домове

Няма съмнение, че сме в трета вълна, каза ръководителят на градската управа

16.03.2021 | 09:15 Редактор: Юлия Христова
Осло затваря училищата и ограничава посетителите в частните домове

Норвежката столица Осло ще затвори всички прогимназии и гимназии и ще ограничи посетителите в частните домове до двама души до началото на април, като мярка срещу разпространението на коронавируса. Това обявиха градските власти, цитирани от Ройтерс.

"Няма съмнение, че сега сме в трета вълна", каза на пресконференция ръководителят на градската управа Раймонд Йохансен. По думите му с новите ограничения, прибавени към всички вече действащи, ще са налице най-агресивните мерки, въвеждани в Осло от началото на пандемията.

Детските градини и началните училища остават отворени, но районите в столицата с най-високо ниво на заразявания ще преминат към онлайн обучение за по-големите деца от началните училища. Според властите повечето нови заразявания са сред децата, предава БНР.

В столичния регион, където доминира откритият най-напред във Великобритания вариант на коронавируса, местните власти затвориха магазините, които не са от първостепенно значение, както и училищата, а също така ограничиха ресторантите да предлагат храна за вкъщи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК