Шокиращи разкрития в Румъния: Медицински служители убивали пациенти с Ковид-19

"Видях хора, убити след прилагане на успокоителни, не видях никой да се възстановява", заяви медицинска сестра

09.03.2021 | 19:02 Редактор: Радостина Димитрова

Шокиращи разкрития в Румъния. В болница в Сибиу са били убивани пациенти с коронавирус. Това твърди медицинско лице от интензивното отделение, което също участвало в престъплението.

Прокуратурата се самосезира след публикации в медиите и е образувала дело.

Пациенти с коронавирус в интензивното в болницата в град Сибиу са били връзвани и убивани. Това твърди служител на болницата, който дори показва и снимки. Самият той също участвал в убийствата. Пациентите били връзвани за краката и ръцете за леглата и им били давани успокоителни. Така те умирали от задушаване.

"Да, убиват се пациенти. И аз съм убивал хора, защото работех там. Въпреки че с всички сили опитвах да направя всичко възможно да не поставям инжекции с успокоителни", каза служителят.

А ден след публикацията във всекидневника "Румъния либера", със заглавие "Пациенти с коронавирус са убити в окръжната болница" в медиите в страната заваляха още свидетелства, които потвърждават думите на медицинското лице, пожелало анонимност.

"Видях хора, убити след прилагане на успокоителни. Не видях никой да се възстановява. Оставях пациента добре и не можех да го намеря на следващия ден". Това признава медицинска сестра от болницата, също пожелала анонимност. Тя твърди, че е видяла оток по ръцете и краката на пациентите. Повечето от тях нямали роднини.

Хората били упоявани и интубирани без да е необходимо. Ръководителят на Спешното отделение отхвърля тези твърдения. И казва, че връзването на пациенти е стандартна процедура.

"Обвиненията, че смъртта на някои пациенти е причинена така, трябва да бъдат доказани от хора, които разбират от специализирани медицински процедури, а не през призмата на анонимни оплаквания", заяви ръководителят на Спешното отделение Михай Сава.

Той обаче допълни, че 70% от приетите в реанимация са починали в болницата. Започва и вътрешна проверка. А здравният министър в страната обеща разследване.

Работещи в спешното твърдят и че пациентите нямали право на мобилен телефон, след като настанен там се оплакал.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 


10
0 rate up comment rate down comment 0
Петър
преди 2 години
Така е! Факт е и е ясно, че вируса не наранява Сигнализирай за неуместен коментар
9
9 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
България с най голяма смъртност при нас не се и опитват да лекуват,направо си ги убиват Сигнализирай за неуместен коментар
8
3 rate up comment rate down comment 2
maikatideba
преди 2 години
7
6 rate up comment rate down comment 1
maikatideba
преди 2 години
кака да бъдат доказани като покривате всичко *** долни.Пожелавам ви да бъдете лекувани от лекари като вас! Сигнализирай за неуместен коментар
6
8 rate up comment rate down comment 0

преди 3 години
И в Гърция е същото водят се дела срещу 43 болници срещу щаба и министър председателя но по тв нищо не се казва.Много скоро ще му дойде края няма как да протакват делата вечно. Сигнализирай за неуместен коментар
5
10 rate up comment rate down comment 1
Dim Mad
преди 3 години
Това се е случвало и в много други държави. Сигнализирай за неуместен коментар
4
5 rate up comment rate down comment 19
Анна
преди 3 години
Глупости си измислят и ингерпретирате, с цел да върви трафика. Журналяйки Сигнализирай за неуместен коментар
3
9 rate up comment rate down comment 14
Ало ало
преди 3 години
Незнам какво се случва в Румъния, но и тук не е рай! Една година в която не съумяват да направят адекватни действия от страна на правителство, НОЩ, доктори, болници! Такъв хаос, няма никъде! В останалите държави, има някакъв ред, тук за съжаление НЕ! Нито доставките на ваксините са регулярни, нито някакъв ред за ваксиниране, който както се уреди! БЕЗУМИЕ ЦАРИ НАВСЯКЪДЕ! ДОРИ В АВТОБУСИТЕ НЯМА КОЙ ДА СЛЕДИ ПОЛЗВАТ ЛИ МАДКИ УЧАЩИТЕ СЕ! МАСОВО СА БЕЗ МАСКИ! ЗА ДРУГО ДА НЕ ГОВОРИМ! Сигнализирай за неуместен коментар
2
36 rate up comment rate down comment 2
Ралица
преди 3 години
Хората се превърнаха в най-страшното, безмилостно, безчувствено и жестоко чудовище - без капка жал и съвест ! Всеки ден се моля, дано има Бог - и да си получат заслуженото всички Чудовища, без значение от етноса и финансовото състояние Сигнализирай за неуместен коментар
1
26 rate up comment rate down comment 4
Аз
преди 3 години
Все едно сме в България Сигнализирай за неуместен коментар