Експерти: Светът се намира в ранния етап на икономическа депресия

Повече от година измина и от първото затваряне в Европа - блокадата в Северна Италия

05.03.2021 | 19:07 Редактор: Радостина Димитрова

Светът се намира в ранния етап на икономическа депресия, смятат експерти. И съветват потребителите да пестят и да погасяват задълженията си. В противен случай могат да попаднат в капана на задаващата се икономическа криза.

Всичко започна със съобщения за вируса от Китай. Но за кратко това се превърна в пандемия. Повече от година измина и от първото затваряне в Европа - блокадата в Северна Италия.

Режим на затягане, режим на отпускане на мерките. Това е ритъмът на живот в световен мащаб от над една година. Ритъм който движи и темповете на развитие на световната икономика. 

"Великобритания е отчела за миналата година най-големия спад за икономиката за последните 310 години от съществуването си, ние в момента сме в ранните етапи на икономическа депресия", заяви проф. Красимир Петров. 

Това е и времето, в което потребителите трябва да създадат своето убежище. Във време на отрицателен растеж и с инфлация от 12-15%.

А в икономически план няма значение колко процента от населението ще бъде ваксинирано срещу Ковид-19.

А там, където започна всичко - в Китай, вече говорят за 6% ръст на Брутния вътрешен продукт - скромна, но постижима цел.

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК