Нетаняху: Израел ще имунизира всички над 16 години до 5 април

Премиерът обяви, че ще бъдат открити предприятия на Pfizer и Moderna

25.02.2021 | 21:06 Редактор: Никола Симеонов
Нетаняху: Израел ще имунизира всички над 16 години до 5 април

Израел си е поставил за цел да отвори икономиката си до 5 април, след като е ваксинирал срещу коронавируса всички подходящи за ваксинация хора в страната. Това обяви израелският премиер Бенямин Нетаняху, предаде Ройтерс.

Той каза, че очаква до края на март всички израелци на и над 16 години, подходящи за ваксинация, да бъдат ваксинирани срещу коронавируса, което ще позволи икономиката да поднови работа на 5 април.

"Четвъртият етап - до края на март възнамеряваме да ваксинираме всички възрастни граждани над 16 години. През април искаме да постигнем пълно отваряне. Разбира се, всичко зависи от процента заболели. Но ако спазваме правилата, ще го постигнем", обяснява Нетаняху.

Премиерът също така съобщи, че Израел преговаря за откриване на две предприятия на Pfizer и на Moredna в страната. Това на Moredna ще произвежда шишенца за ваксини, а това на Pfizer ще извършва научно-изследователска дейност, предаде БНР.

Парламентът на Израел разреши на Министерството на здравеопазването да съобщава на други институции лични данни на хората, които не са ваксинирани. Целта е съответните органи да насърчават гражданите да се ваксинират, обръщайки се директно към тях.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК