Путин: Русия никога няма да забрави геноцида на съветското население през ВСВ

"Разбира се, трябва да вървим напред, да мислим за бъдещето", заяви той

17.02.2021 | 19:47 Редактор: Искра Ангелова
Путин: Русия никога няма да забрави геноцида на съветското население през ВСВ

Русия никога няма да забрави за черните страници на историята, включително тези, свързани с геноцида над съветското население по време на Втората световна война. Това обяви днес, 17 февруари, руският президент Владимир Путин на среща с лидерите на фракциите на Държавната дума, предава EA Daily.

"Разбира се, трябва да вървим напред, да мислим за бъдещето, да обединим усилията си с други народи, включително всички европейски народи, независимо от каквито и да било трудности и настоящата ситуация, а миналото не трябва да ни дърпа назад", каза руският лидер.

Но има неща, които няма да бъдат забравени в Русия. Една от тези черни страници според Путин е геноцида срещу цивилното население на Съветския съюз по време на Втората световна война.

"Сега обръщаме внимание на престъпленията, извършени срещу цивилното население. Това е геноцид, това е абсолютно очевидно нещо", каза президентът на Руската федерация, цитиран от "Фокус".

Путин подчерта, че това позволява „да гледаме с отворени очи на съвременните събития и да изграждаме“ политиката на Руската федерация, така че „нищо подобно никога повече да не се случва в бъдеще“.

В Русия винаги са пазили и ще пазят паметта за Победата.

"Това не е само спомен, който сме наследили незнайно откъде и неизвестно от кой изработена и постигната победа. Постигнали са я нашите баби и дядовци. Те ни осигуриха бъдеще с кръвта си", каза Владимир Путин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК