Лошо за Тръмп: Представиха нови доказателства за щурма на Капитолия

Адвокатите му не видяха проблем в неговите думи

11.02.2021 | 13:02 Редактор: Тодор Петров
Лошо за Тръмп: Представиха нови доказателства за щурма на Капитолия

Представиха нови доказателства от щурма на Капитолия през януари. Обвинението настоява, че Тръмп е подбудил свои симпатизанти да атакуват сградата на Конгреса в момента на приемането на резултатите от изборите. 

"Патрул 50, те пробиха охраната на скелето. Кажете на Капитолия, че те пробиха охраната на скелето. Tе са при нас". В този запис на органите реда се чува момента, в който барикадата е пробита от симпатизантите на Тръмп, които се изправят срещу охраняващите. 

Беше показан и клип с евакуацията на тогавашния вицепрезидент Майк Пенс. От друг клип може да се чуе как щурмували сградата призовават за обесването на Пенс. 

Пенс бе критикуван от Тръмп, за това, че не е направил достатъчно да попречи на приемането на резултатите от изборите, спечелени от Джо Байдън, припомня БНР.

Обвинението представи внимателно едно по едно доказателства, които те смятат, че недвусмислено показват как Тръмп с непрестанни недоказани твърдения за изборни измами и призиви преднамерено е накарал свои симпатизанти да атакуват Конгреса. 

За адвокатите на Тръмп думите му са защитени от правото му на свободно изразяване и не могат да се категоризират като подбудили атаката срещу сградата на Конгреса.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години