Тунберг с гаф в Twitter: Публикува "препоръчителни постове" за протестите в Индия

Съобщението бе изтрито много бързо, но потребители на мрежата успяха да направят скрийншотове

05.02.2021 | 16:20 Редактор: Радостина Димитрова
Тунберг с гаф в Twitter: Публикува

Шведската екоактивистка Грета Тунберг случайно публикува в Twitter съобщение с подробен списък на "препоръчителни постове" за продължаващите граждански вълнения в Индия. Съобщението бе изтрито много бързо, но потребители на мрежата успяха да направят скрийншотове. В резултат на това градската полиция в Делхи образува дело, пише New York Post.

По-специално "ръководството" съдържа съвети какво точно трябва да се публикува, какви публикации да се репостват и кои знаменитости трябва да се отбележат в публикациите. По-конкретно се твърди, че активистката е посъветвана да обърне внимание на публикациите на американската певица Риана, посветени на темата за протестите на фермерите в Индия. Предложено е също така да бъдат отразени планираните демонстрации пред посолствата на Индия. Според Times Now материалите за кампанията и шаблонът за социални медии са създадени от фондация Poetic Justice в Канада.

В четвъртък полицията в Делхи започна дело по повод публикуването на "методиката". Те заявиха, че чуждата намеса във въпроси, които са изключително вътрешни работи на страната, е недопустима. Индийското външно министерство обвини "чужденци" и известни личности, че се опитват да наложат дневния си ред. Индийските медии съобщават, че е образувано дело и срещу Тунберг, но тази информация не е потвърдена, предаде "Фокус".

Индийските земеделски производители протестират срещу новите земеделски закони, които според тях ще ги направят по-бедни и ще ги предадат на милостта на корпорациите. В най-жестокия сблъсък на 26 януари стотици полицаи бяха ранени и един протестиращ убит.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
3 rate up comment rate down comment 0
Психолог
преди 3 години
Това е лицето и образа на лудостта и уродливостта физическа и личностна. Сигнализирай за неуместен коментар